YOGA FOR KIDS ER TILBAKE!

 


«Yoga for kids» er tilbake igjen i uke 3 etter et flott kurs i høst. Fra januar starter yoga for kids i alderen 10-15 år. Nytt barnekurs vil komme tilbake senere.

Vår yogainstruktør Katalin Bencze jobber til daglig med barn og er også sertifisert barneyogalærer (300 timer) gjennom Rainbow Kids Yoga, og Yogaleder for barn med spesielle behov gjennom Oslo Yoga.

Kurset går over 6 uker, lørdager, med oppstart i uke 3, varighet til og med uke 8. 

 

«Yoga for kids» 10-15 år

Varighet 6 uker

Dag & Dato: Lørdager ukene 3-8

Tid: 10.30-11.30

Instruktør: Katalin Bencze

Sted: Yogasalen i Asker

Pris: 600 kr for medlemmer, 800 kr for ikke-medlemmer (pris for hele kurset)

Booking: via denne lenken


Denne klassen er perfekt etter en travel uke i skolen og er en super kombinasjon mellom lek, læring og avslapning. Barna vil lære utfordrende stillinger og en flytende type yoga som vil hjelpe dem til å roe sine sinnet og styrke kroppene sine. Partnerstillinger og gruppespill oppfordrer barna til å få nye venner og fornemme en følelse av fellesskap.

Yoga er en gammel vitenskap som bidrar til å skape helse og velvære ved å bygge nærhet, styrke og fleksibilitet i både sinn og kropp. Yoga er en morsom måte for barn å utvikle importerende ferdigheter i et støttende, ikke-konkurrerende miljø. Selv i ung alder, føler barna ofte press på skolen både socailly og akademisk, i tillegg til presset av konkurransedyktig organisert sport. Det er lett for gutter og jenter å bli altfor selvkritiske og miste tillit til seg selv når de vokser og utvikler. Yoga er et godt middel, det er ingen vurdering i en yogaklasse om hvordan et barn gjør en pose eller spiller spill.

Å gjøre en pose ‘perfekt’ er ikke målet for yoga, som nærer barnets indre styrke og selvtillit. I dette miljøet

oppfordres barn til å slappe av og ha det gøy mens de utvikler ikke bare styrke, koordinering, fleksibilitet og balanse, men også kroppsvekst, bedre fokus og konsentrasjon og selvtillit. I yogaklassen er det en balanse mellom spontanitet og struktur, slik at barna lærer å lytte til hverandre og uttrykke seg kreativt.

En yoga for barn-klasse  sammenblander historier, sanger, spiller og poserer, slik at barn kan lære i et multisensorisk miljø som utforsker kinestetisk, visuell, lyd-, inter- og intrapersonell læring. Barn/ungdom mellom 10-15 år er en balansert time med lek og `voksenyoga`.

Vi bruker aldersmessig meditasjon som kan brukes i hverdagen.