SVØMMEKURS FOR BARN

Hvordan barnet opplever sine første møter med vann er meget avgjørende for opplevelsen av vann resten av livet. Meld din interesse nå!

Vanntemperaturen i bassenget vårt er 32-34 grader. Kursperioden går over ti uker, hvor vi er 30 minutter i vannet pr. gang, en gang i uken.

Høstkursene er i gang, men vi setter gjerne opp flere kurs om interessen er stor! Ta kontakt uforpliktende med adm@askertreningssenter.no med alder på ditt barn.Vi har også barnesvøm – kurs for barn i alderen 4-6 år

Disse timene går torsdager fra 16.45 til 17.30, hvorav 45 minutter i vannet. Her er det plass til 10 deltakere med foreldre – maksimalt én voksen per barn (foreldrene MÅ ikke være med i vannet om de ikke ønsker).

Kurset gir barnet trygghet i vannet på et tidlig tidspunkt i livet. Med utgangspunkt i de muligheter vi her ved kysten har til sjø og båtliv, vil denne tryggheten kunne bidra til å gi barnet glede gjennom hele livet.

Litt om kursets innhold:

*Få barnet til å bli trygg i vannet.
*Lære hopp og stup fra bassengkanten.
*Lære bevegelser rettet mot fremdrift i vannet.
*Lære overlevelseflyting på mage og rygg.
*Lære respekt for vannet.

Pris 1950,- pr barn

Oppstart 7. september.

Påmelding VIA DENNE LENKEN eller i resepsjonen på våre sentere.


Fra 11. september er det satt opp disse tidene på babykurs (opp til 2 år):

Mandag 17.00
Tirsdag 11.30

Det deles opp i grupper hvor alderen på babyene er lik. Bassengene har gode renseanlegg og optimal vannkvalitet.

Pris pr barn er 1.950,- i alderen 1,5-24 mnd.

Babyer kan starte når de har vært igjennom 6 ukers-kontrollen og veier over 4 kg.
Maksimalt antall er 11 stk. per kurs.

Fordeler med svømming for småbarn:

1. Forbedring av koordinasjon
2. Reduksjon av forekomsten av respiratoriske komplikasjoner
3. Økt binding med foreldrene
4. Bedre søvnkvalitet
5. Bedre appetitten
6. Økt muskulær utholdenhet
7. Bedre oppfatning om sted og tid
8. Aktivering av blodsirkulasjon

Mål med babysvømming

Mål av babysvømming er ikke at de lærer å svømme, dette kan de i hovedsak ikke lære før de er rundt fire år. Målet er bare stimulere koordinering og utvikling av ulike områder som sanser, sensitivitet, hørsel, luktesans og syn. I vannet kan barna også bli trygge, og det kan bidra til at de liker sport i fremtiden fremfor å være stillesittende.

Vann er et element der vi kan bevege oss lett i alle retninger. Vi har stor frihet i bevegelsene. Babyen klarer å utføre bevegelser som ikke er mulig på land. Han/hun frigjøres fra en sittende eller liggende stilling.

I tillegg til den fysiske treningen, får babyen en psykisk stimulering. For ikke å snakke om muligheten familien har til sosialt samvær. Man treffer andre familier med små barn og kan utveksle tanker, ideer og erfaringer.

En viktig fordel med denne aktiviteten er også at foreldre er sammen med barna, og det knyttes enda flere nære og tette bånd. Foreldre overfører sikkerhet og ro.

Noen starter litt senere enn andre. Dette er ikke noe problem, men da følger vi en litt annen progresjon. Når dykkerefleksen er borte, så jobber vi opp mot at dette skal bli en bevisst handling.

På våre kurs er to voksne inkludert i prisen, disse kan være foreldrene, besteforeldre, eldre søsken over 16 år eller andre.

Påmelding via DENNE LENKEN (trykk)

Når barnet er blitt 2 år, eller ikke lenger får delta på babysvømming, bør foreldrene fortsette å gå i basseng med jevne mellomrom for å holde ferdigheten ved like. Kanskje finnes det småbarnssvømming eller foreldre/barn- kurs som bygger på ferdighetene fra babysvømmingen. Hvis ikke, så følg opp på egenhånd! Vanntemperaturen er ikke så vesentlig lenger.

bæsj bleier kolikk baby  tilbud barnemat basseng nattevåkje sykdom smukk krem babykrem brystspreng aming allergi ammehjelp ammepute ammeinnlegg brystbetennelse brystvorte aktivitet etter fødsel trening etter fødsel aløder barn vann barnepass bekkenløsning

2017-09-20T14:43:30+00:00 19 september 2017|Aqua, Det skjer hos ats, Gruppetimer, Kurs, Spesialtimer|